GenelYan Manşet

Siverek Cezaevinden kaçtı, Mersin’de yakalandı

Mersin – Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan bir minibüste yapılan aramada cezaevinden kaçan bir şahıs yakalandı.

Emniyetten yapılan açıklama şöyle;

Mersin merkez Akdeniz İlçe J.K.lığı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince icra edilen yol Emniyeti ve Kontrol Devriyesinde; Mersin – Adana arasında yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs içerisinde yolcu olarak seyahat eden (1) şahsın kimlik ibrazı için verdiği sürücü belgesinin barkod okuyucuda geçeriz çıkması, sürücü belge sorgulama sistemindeki kayıtlı fotoğraf ile ibraz edilen sürücü belgesindeki fotoğrafın aynı olmaması üzerine yolcu olarak bulunan şahıs gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheli şahıs kimlik bilgilerini ispat etmesi talep edildiğinde ise şüpheli şahıs sürücü belgesinin sahte olduğu, sahte sürücü belgesindeki bilgilerinin kendisine ait olmadığın beyan ederek gerçek kimliğini açıkladı.

Şüpheli şahsın gerçek kimlik bilgileri üzerinden yapılan sorgulamada şahsın Şanlıurfa Siverek Açık Cezaevinden (5) ay önce firar ettiği ve halen firari olarak arandığı, ayrıca şahsın Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve sağlama suçlarından kesinleşmiş (10) yıl hapis cezasının olduğu tespit edilmiştir.
Şüpheli işlemlerinin bitmesine müteakip sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

İlgili Makaleler