ErdemliYaşam

Erdemli’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliği

Erdemli'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası, “Cami ve İlim” temasıyla kutlandı.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Camiler ve Din görevlileri haftasının teması “Cami ve İlim” olarak belirlendi.

Bu hafta dolayısıyla Erdemli Müftüsü Dr.Hayri ERENAY şunları dile getirdi:

Değerli din gönüllüleri.Kıymetli meslektaşlarım. Allah’ın bir lütfu olarak Hz.Peygamber (a.s.)ın mihrabında istihdam edildik. En zor zamanlarda, herkesin saklandığı anlarda hep ilerde, mihrapta ve meydanda oldunuz. Ve bunu kullardan övgü beklemeksizin sadece Allah’ın hoşnutluğu için yaptınız.

Aslında, Din gönüllüsü bir hafta değil bir ömürle anlatılabilir. Kulağa okunan ezan ve son selaya kadar hayatın meşru tüm alanlarında var olan sizlerin camiler ve din görevlileri haftasını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Bu hafta dolayısıyla İlçe müftüsü Dr. Hayri ERENAY la birlikte İlçe vaizi Muhammet Devlet, Diyanet sen ilçe Başkanı Halil Durak, Bağımsız Diyanet sen İl Başkanı Hayri Yıldız dan oluşan heyet Kargıcak Mahallesi merkez Fatih Camii imam hatib-i Ramazan Uğuzu Emekli İmam Hatip İbrahim Tüzeli ziyarette bulundular ve aynı zamanda ilçe vaizeleri Memnune Yıldız, Gülaişe Yapar, Emekli K.Kursu öğreticisi Meryem Yıldız ve K.Kursu Öğreticisi Emine Küçük’e ziyaretlerde bulunuldu.

Dr. Erenay görevde olanlara muvaffakiyetler, emekli olan hocalarımıza sağlık ve sıhhat, ahirete irtihal eden büyüklerimize de Rabbimden rahmet diliyorum ve bu kapsamda Camiler ve Din Görevlileri haftanızı kutluyorum’ diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir